Agaat

Home Amazoniet >
Terug naar edelstenen databank

 

Werelds succes of aangename verrassing. Goede gezondheid, rijkdom en een lang leven. Vooral gunstig voor mensen die met land verbonden zijn.

Wat is agaat?

Agaat is de verzamelnaam voor allerlei variëteiten chalcedoon met kleurbanden. Chalcedoon is een mineraal van de kwartsgroep. Wetenschappelijk gezien zijn stenen als mosagaat en boomagaat (tree agaat) geen agaten, omdat ze geen kleurbanden vertonen. De steen is licht doorschijnend en heeft een matte tot zijdeglans. De naam agaat is ontleend aan de rivier Achetes in Sicilië, waar de stenen in oude tijden werden gevonden. 

Toegeschreven werking agaat

  • Helpt bij een blaasontsteking
  • Stimuleert de stofwisseling
  • Positieve werking op de blaas, de ogen en de bloedvaten
  • Helpt bij psychische spanningen 
  • Geeft een gevoel van veiligheid
  • Vergroot zelfvertrouwen
  • Geeft stabiliteit, zelfbeheersing en geborgenheid

Agaat is net als amethist een edelsteen die heel veel kan, echter is het bij agaat ook afhankelijk van het soort agaat. Heeft de steen veel laagjes dan werkt de steen bijvoorbeeld beschermend. Agaten zijn goede begeleiders in het dagelijks leven en brengt je geluk bij alles wat u doet. 

Wist u dat agaat...

Agaat werd gebruikt in sieraden in het oude India en dat inheemse agaten de grondslag zijn voor een Duitse nijverheidstak: het snijden en polijsten van stenen, die van de vijftiende tot het eind van de negentiende eeuw floreerde en nog steeds bestaat. 

Overige informatie over agaat

De hardheid van agaat is 7, de dichtheid 2,58 - 2,64

Vindplaatsen:
Verenigde Staten, Brazilië, Marokko, Tsjechië, Afrika, India

Maand:
Mei, juni, oktober en november

Sterrenbeeld:
Schorpioen (24 oktober tot 22 november) en Tweelingen (22 mei tot 21 juni)

Chakra:
Afhankelijk van het soort agaat

Edelstenen kopen

 

 

Disclaimer: Hoewel we in de edelstenen databank essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid ten goede zou kunnen komen, is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. Raadpleeg bij klachten altijd een arts! 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »