Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  0 Producten

  Geen producten gevonden...

  De chalcedoon edelsteen kralen danken haar naam aan de oude havenstad Kalsedon aan de Aziatische kant van de Bosphorus, de tegenwoordige wijk Kadiköy, in Istanboel. Vanaf hier exporteerden de Romeinen het kwartsmineraal eeuwenlang over het gehele Middellandse Zeegebied en Europa. De edelsteen wordt van oudsher gedolven in holten en breuken in oppervlaktegesteenten van het Anatolisch plateau. Inmiddels kennen we echter ook vindplaatsen in Groot Brittanië, Tsjechië en Noord-Amerika. De oudste voorwerpen van chalcedoon dateren uit de bronstijd en zijn gevonden op Kreta. De eerste sieraden en geluksbeeldjes werden zo'n 6000 jaar geleden door de Egyptenaren vervaardigd.


  Chalcedoon edelsteen kralen

  Chalcedoon is een verzamelnaam voor een grote groep edelstenen waaronder onder andere ook de agaat, aventurijn en de onyx vallen. Edelsteen kralen uit de chalcedoonfamilie zijn te herkennen aan een wasachtige glans die wel wat weg heeft van jade. Ondanks dat chalcedoon kralen er in alle kleuren zijn zien we bij de meeste aanbieders voornamelijk de tinten grijsachtig wit en lichtblauw. Wij zijn van mening dat u met deze veelzijdige steen niet gebonden moet zijn aan een bepaalde kleurserie. Door in onze collectie alle kleuren naast elkaar te zetten hopen wij u te inspireren tot het maken van de mooiste edelsteen sieraden.

  Invloed van edelsteen kralen op onze lichaam en geest

  Chalcedoon stenen slaan bruggen in menselijke relaties. Het mineraal versterkt uw communicatieve eigenschappen maar maakt u tevens sterk genoeg om te zwijgen wanneer dat nodig is. Chalcedoon edelsteen hoort bij de sterrenbeelden kreeft, boogschutter en tweeling. Ook al heeft elke kleur zijn afzonderlijke heilzame eigenschap, stenen van dezelfde familie zullen elkaar nooit tegenwerken. U kunt daarom onyxen, agaten en lavendel chalcedonen zonder problemen naast elkaar verwerken. De afzonderlijke kleurlagen van de chalcedoon steen komen het mooist uit de verf wanneer ze cabochon geslepen is. Dit effect is het best te zien bij grotere objecten zoals cameeën en hangers.
    
  De waarde van (half)edelstenen hangt af van zeldzaamheid, grootte en slijpvorm.

   

   

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »