Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  0 Producten

  Geen producten gevonden...

  Serafiniet kralen kunnen grijs tot donkergroen zijn met zilverkleurige patronen die nog het meest op vogelveren lijken. Een serafiniet staat daarom heel mooi als solitaire hanger want hoe groter de steen is hoe beter het verenpatroon tot zijn recht komt. Overweegt u een edelstenen sieraad van enkel en alleen serafiniet te maken bedenk dan of het eindresultaat er, vanwege de grijs/groene kleur, er misschien somber uit kan gaan zien. Om het sieraad wat sprankelender te doen lijken, vooral met die grijstinten en dat zilvereffect, kunt u de steen bijvoorbeeld heel goed combineren met edelsteen kralen van bergkristal. Meerdere kristallen bijeen versterken zelfs elkaars invloed en qua kleur passen deze twee ook nog eens heel goed samen.

  Serafiniet steen

  Serafiniet is een van de zeldzamere kristallen. Ze wordt slechts op een plaats in de wereld gevonden en dat is in het Oost-Siberische Irkutskaya. De Amerikaanse geoloog William Phipps Blake die in 1851 bodemonderzoek deed voor de Pacific railroad beschreef de steen voor het eerst als clinochloor, een variant van chloriet. De ontdekking van de serafiniet vond slechts enkel tientallen jaren eerder plaats en staat op naam van de Rus Nikolai Koksharov. Het kristal is rijk aan ijzer en magnesium en kan soms vettig aanvoelen. Ze is zowel te slijpen als te splijten en in enkele gevallen komt men een serafiniet tegen met het zogenaamde kattenoogeffect.

  De kracht van de serafiniet

  De naam serafiniet is afgeleid van Seraphim, de hoogste engel in de orde der engelen, vanwege de vleugelachtige patronen die de zilveren lijnen vertonen. De steen wordt daarom ook wel 'angel wings' genoemd. Serafiniet steen beschermt u tegen negatieve energie waardoor het gemakkelijker is om de liefde en het licht in uzelf te herkennen. Serafiniet is tegenwoordig een van de belangrijkere heelstenen in de New Age beweging. Ondanks dat zijn positieve invloed op iedereen van toepassing is hebben maagden en weegschalen extra baat bij het dragen van edelsteen kralen van serafiniet.

   

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »