Jaspis kralen

Jaspis is een ondoorzichtige kwartssoort die in vele varianten wordt aangetroffen. De kleur loopt uiteen van geel naar rood en van roodbruin tot groen en blauw. Het kenmerkende aan de jaspis steen is dat ze nooit helemaal egaal is. Ze heeft altijd wel een paar witte, grijze of zwarte insluitsels. Jaspis is afgeleid van het Semitische woord iaspisdat 'gespikkelde' betekend. De naam was lange tijd een algemene aanduiding voor allerlei gevlekte stenen zoals de olivijn, agaat en serpentijn. Alhoewel ze op alle continenten gevonden wordt komt de meeste jaspis edelsteen tegenwoordig uit India. 


Werking van de jaspis edelsteen

Jaspissen hebben vanwege hun ontstaan in hydrothermale bronnen een sterke band met de water- en aardetekens. Vooral rammen, maagden, kreeften en schorpioenen komen door het dragen van jaspis kralen makkelijker op een hoger spiritueel niveau. De invloed van jaspis op lichamelijke kwalen is afhankelijk van de kleur steen die u kiest. Zo versnellen de gele en rode jaspis de spijsvertering en helpen ze bij het afvallen, gaat de groene ontstekingen tegen en werken de witte stenen goed tegen gewrichtspijnen. In de Middeleeuwen was de steen lange tijd gewijd aan de Maagd Maria en werden er amuletten voor landbouwers en veefokkers van gesneden.

Jaspis steen als sieraad

Vanwege de gemakkelijke verwerkbaarheid en de harmonieuze tinten is het eigenlijk overbodig de jaspis te met een andere steen te combineren. Omdat alle jaspissen een vergelijkbare structuur bezitten is het zelfs mooier om in bonte sieraden niet van de jaspis steen af te wijken. De jaspis edelsteen matcht zowel goed met zilveren als met gouden accenten. De kleurrijke stenen passen perfect in wire work creaties waarin u uw fantasie de vrije loop kunt laten. Jaspis kralen lenen zich voor moderne en klassieke sieraden en zijn op elke soort kleding te dragen.

De waarde van (half)edelstenen hangt af van zeldzaamheid, grootte en slijpvorm.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »