Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  1 Product
  Fluoriet splitkralen (streng)

  Fluoriet splitkralen (streng)

  Fluoriet splitkralen, streng van ca. 80 cm.
  Op voorraad
  €3,95

  Fluoriet edelsteen kralen zijn met zijn vrolijke kleurtjes uitermate geschikt voor op een zonnige outfit. De steen heeft de leuke eigenschap dat het het overdag opgevangen zonlicht 's avonds in de vorm van een zachte gloed aan u teruggeeft. Fluoriet edelsteen heeft een heilzame werking op de hersenen en bevorderd het leervermogen. Ze wordt daarom ook wel 'denksteen' genoemd. Het hoge calciumgehalte in het mineraal stimuleert tevens het lichaam tot een betere calciumopname uit ons voedsel. Dat maakt fluoriet kralen in het bijzonder geschikt voor kindersieraden en voor mensen met osteoporose. 


  Bijzonderheden fluoriet edelsteen kralen

  In zuivere vorm is de doorgaans zo fraai gekleurde fluoriet eigenlijk kleurloos. Het zijn de in de kristallen opgesloten sporenelementen die de edelsteen kralen hun sprankelende kleur bezorgen. De groene, gele, blauwe, paarse en soms rode fluorieten worden op alle continenten gedolven. Samen met bariet, kwarts en calciet komt ze in grote aders voor en is het een primair mineraal in graniet. Maar slechts een klein gedeelte van alle gedolven fluoriet vindt zijn weg als edelsteen naar een sieraad. De meeste fluoriet wordt gemalen en dient als grondstof voor glas en porselein. 

  Fluoriet is een zogenaamde vloeisteen, dat wil zegen dat ze als vloeimiddel gebruikt kan worden om erts uit metalen los te smelten. De fluoriet edelsteen ontleent haar naam aan het Latijnse woord fluere dat stromen betekend. Als echte 'stroomsteen' hoort de fluoriet bij de sterrenbeelden vissen, kreeft en schorpioen. 

  Andere edelsteen kralen en fluoriet

  De kleurige kralen zijn in principe attractief genoeg om een er mooi sieraad met alleen fluorieten mee te maken. Voor wie echter iets meer 'body' in het ontwerp wil zou een serie hematiet kralen een mogelijkheid kunnen zijn. Niet alleen als kleurencombinatie maar ook qua eigenschappen sluiten de beide mineralen mooi op elkaar aan. Net als de fluoriet heeft de hematiet een stimulerende invloed op het geheugen en denkvermogen. De van zichzelf antraciet tot zwarte hematiet heeft een metaalachtige glans en vindt u bij ons tevens in copper- en silverplated.
   
  De waarde van (half)edelstenen hangt af van zeldzaamheid, grootte en slijpvorm.

   

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »