Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Agaat

  Agaat

  HomeAmazoniet >
  Terug naar edelsteen kennisbank

   

  Agaat: Werelds succes of aangename verrassing. Goede gezondheid, rijkdom en een lang leven. Vooral gunstig voor mensen die met land verbonden zijn.

   

  Wat is agaat?

  Bloemagaat

  In de eerste plaats een verzamelnaam voor allerlei variëteiten chalcedoon met kleurbanden. Chalcedoon is een mineraal van de kwartsgroep. Wetenschappelijk gezien zijn stenen als mosagaat en boomagaat (tree agaat) geen agaten, omdat ze geen kleurbanden vertonen. De steen is licht doorschijnend en heeft een matte tot zijdeglans. De naam is ontleend aan de rivier Achetes in Sicilië, waar de stenen vroeger - in oude tijden - werden gevonden.

  Toegeschreven werking

  Wetenschappelijk is de werking van edelstenen nooit bewezen en dus zijn veel mensen sceptisch. Toch zijn er mensen die er baat bij hebben. Het belangrijkste is dat u zelf voelt of het wel of niet wat voor u is of gelooft in de helende werking.  Zo heeft elke edelsteen een eigen werking en betekenis. Van de agaat wordt o.a gezegd dat het de:

  Agaat is net als amethist een edelsteen die heel veel kan, echter is het bij ook afhankelijk van het soort. Heeft de steen veel laagjes dan werkt de steen bijvoorbeeld beschermend. Agaten zijn goede begeleiders in het dagelijks leven en brengt je geluk bij alles wat u doet.

  Wist u dat agaat...

  Werd gebruikt in sieraden in het oude India en dat inheemse agaten de grondslag zijn voor een Duitse nijverheidstak: het snijden en polijsten van stenen, die van de vijftiende tot het eind van de negentiende eeuw floreerde en nog steeds bestaat.

  Overige informatie over agaat

  De hardheid is 7, de dichtheid 2,58 - 2,64

  Vindplaatsen: Verenigde Staten, Brazilië, Marokko, Tsjechië, Afrika, India

  Maand: Mei, juni, oktober en november

  Sterrenbeeld: Schorpioen (24 oktober tot 22 november) en Tweelingen (22 mei tot 21 juni)

  Chakra: Afhankelijk van het soort agaat

  Edelstenen kopen

  Disclaimer: Hoewel we in de edelsteen kennisbank essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid ten goede zou kunnen komen, is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. Raadpleeg bij klachten altijd een arts!

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »