Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Ametrien

  <AmethistAventurijn >
  Terug naar edelsteen kennisbank

   

   

  Balans, intuïtie en kalme rust

  Wat is ametrien?

  Ametrien is een combinatie van amethist en citrien in één steen. Het mineraal behoort tot de kwartsfamilie. Het is een opvallende steen met twee kleuren: geel en goud. Het komt ook wel tot stand als amethist met een thermische behandeling tot citrien wordt gevormd, waarna een deel weer wordt bestraald om het weer amethist te maken. Het resultaat is een prachtige pastelkleurige half lila- half gele steen. Mede door de kleuren en transparantie is de ametrien zeer gewild bij sieraden makers. 

  Toegeschreven werking ametrien

  • Geeft innerlijke rust en gelatenheid
  • Geeft energie
  • Helpt ontspannen te blijven
  • Bij nervositeit
  • Bij zwakke motoriek
  • Goed voor het zenuwgestel
  • Bevordert reiniging en vitalisatie van weefsel en cellen
  • Heft energieblokkades op

  Ametrien verenigt de energie van amethist en citrien in zich. De verhelderende, zuiverende en kalmerende energie van amethist samen met de zonnige en dynamische energie van citrien. Men zegt dat ametrien helpt bij het overbruggen van schijnbare tegenstellingen. Tevens goed voor het humeur en een gevoel van tevredenheid, door beter op uw intuïtie af te kunnen gaan en een gevoel van rust en controle te ervaren. Een prima steen die u helpt in u kracht te staan. En dat de steen uw creativiteit bevorderd en verborgen talent aan licht brengt is mooi meegenomen bij het sieraden maken. 

  Wist u dat ametrien...

  De naam Ametrien een samenvoeging is van de namen Ame(thist) en (Ci)trien? En dat ametrien onder invloed van fel zonlicht kan verkleuren. Ametrien is een kwarts dus familie van de bergkristal en dat de kleur paars ontstaat door de aanwezigheid van ijzer in de steen. 

  Overige informatie over ametrien

  De hardheid van ametrien is 7, de dichtheid 2,63 - 2,65

  Vindplaatsen:
  Bolivia, Brazilië, Uruguay

  Maand:
  Februari, maart, oktober en september

  Sterrenbeeld:
  Vissen (20 februari tot 20 maart) Weegschaal (24 september tot 23 oktober) 

  Chakra:
  Kruinchakra (7e), zonnevlechtchakra (3e), derde oog (6e)

  Edelstenen kopen

   

   

  Disclaimer: Hoewel we in de edelsteen kennisbank essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid ten goede zou kunnen komen, is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. Raadpleeg bij klachten altijd een arts! 

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »