Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Aventurijn

  <AmetrienBergkristal >
  Terug naar edelsteen kennisbank

   

   

  Toekomstige groei en uitbreiding zijn mogelijk

  Wat is aventurijn?

  Aventurijn behoort bij de kwartsgroep. Aventurijn wordt voornamelijk aangetroffen in drie kleuren: groen, blauw en roodbruin. Groen aventurijn ontleent zijn kleur aan microscopische fuchsietdeeltjes in het kwarts en rode aventurijn komt de kleur van insluitsels van hematiet. Blauw aventurijn dankt daarentegen zijn kleur door insluitsels van kopersilicaten. Groene aventurijn is verreweg de meest bekende edelsteen. Aventurijn is doorschijnend en lijkt te glinsteren door mineraal insluitsels. 

  Toegeschreven werking aventurijn

  • Tegen eczeem
  • Geneest wonden
  • Stelpt neusbloedingen
  • Tegen acne
  • Tegen haaruitval
  • Tegen blozen
  • Helpt mensen met aanrakingsproblemen
  • Brengt balans in het leven
  • Helpt emoties te verwerken

  Groene aventurijn zorgt voor blijdschap, optimisme en maakt u weer levenslustig. Hij geeft zelfvertrouwen ten aanzien van nieuwe situaties waarin u zich begeeft. Groene aventurijn is voor veel mensen een gelukssteen, draag hem daarom bij u in een sieraad of als sleutelhanger. Groene aventurijn harmoniseert goed met alle leden van de kwartsfamilie. Samen met maansteen, morganiet of groene en roze toermaljin

  Blauwe aventurijn helpt bij het maken van beslissingen doordat hij duidelijkheid schept. Een zeer nuttige steen om in te zetten wanneer u verandering wilt aanbrengen in vastzittende gewoontes, zoals verslaving, egoïsme of agressie. Een prima steen die u stimuleert om verantwoordelijkheid te nemen voor uw eigen leven. 

  Rode aventurijn is een edelsteen die staat voor bevordering van de vitaliteit, creativiteit, seksualiteit en alertheid. Het versterkt de levenskracht waardoor de wilskracht de overhand neemt en u aanzet tot actie. De steen zal u moed en vertrouwen geven bij het behalen van doelen. 

  Oranje aventurijn staat voor opgewektheid en ontspanning, uw dromen verwezenlijken.

  Wist u dat aventurijn...

  Aventurijn zijn naam dankt aan het Italiaanse a ventura, een soort glas dat rond 1700 werd ontdekt. Glasblazers gaven deze naam aan glas waarin per toeval koperdeeltjes terecht waren gekomen dat het glas een groene kleur gaf. De naam aventurijn werd gekozen vanwege de gelijkenis met het groene glas.

  Overige informatie over aventurijn

  De hardheid van aventurijn is 7, de dichtheid 2,64 - 2,69

  Vindplaatsen:
  Italië, Brazilië, China, India, Rusland, Tibet en Nepal

  Maand:
  Mei, juni, augustus en september

  Sterrenbeeld:
  Tweelingen (22 mei tot 21 juni) Maagd (24 augustus tot 23 september) 

  Chakra:
  Hartchakra (4e)

  Edelstenen kopen

   

   

  Disclaimer: Hoewel we in de edelsteen kennisbank essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid ten goede zou kunnen komen, is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. Raadpleeg bij klachten altijd een arts! 

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »