Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Bergkristal

  <AventurijnBronziet >
  Terug naar edelsteen kennisbank

   

   

  Herprogrammering van energiepatronen

  Wat is bergkristal?

  Bergkristal is de meest ingeburgerde naam voor een zuivere, heldere kwarts. Bergkristal is volkomen doorzichtig, tot melkachtige wit door ingesloten luchtbelletjes en heeft een glasachtige glans. Ook wel helder kwarts genoemd: het is de steen waar de meeste mensen bij 'kwarts' aan denken. Bergkristal harmoniseert goed met jade, hematiet, topaas en werkt algemeen versterkend. 

  Toegeschreven werking bergkristal

  • Tegen depressies
  • Bij hartklachten
  • Werkt vitaliserend
  • Bij rugklachten
  • Tegen duizeligheid
  • Tegen hoofdpijnen
  • Bij buikkrampen en menstruatieklachten
  • Zuivert de ruimte en het lichaam
  • Bij blaasontsteking

  Bergkristal is een genezende steen. Ook staat bergkristal er om bekend dat het de werking versterkt van andere stenen. Hij verlicht angsten en schenkt je innerlijke stabiliteit en werkt zuiverend en beschermt de aura tegen straling. Bergkristal reinigt de chakra's en brengt ze in balans en reguleert ook de energiestroom en geeft vitaliteit. 

  Wist u dat bergkristal...

  De naam kwarts afkomstig is van het Griekse woord voor 'ijs, kristal', want in de oudheid dachten sommige mensen dat kwartskristallen uit water bestonden, dat zo hard bevroren was dat het niet meer kon ontdooien. Het woord berg is in de negentiende eeuw ervoor gezet om onderscheid te kunnen maken tussen het mineraal en het kristal (loodglas), waarvan prachtige glazen geblazen worden. 

  Helder kwarts speelt van oudsher en rol in spirituele opvattingen en folklore. De Japanners noemden helder kwarts 'het volmaakte juweel' en zagen het als een symbool van oneindige ruimte, zuiverheid, volharding en geduld. Inheemse culturen in Noord-Amerika en Myanmar beschouwden bergkristal als levende entiteit en schonken het voedsel en rituele offers. De kruisvaarders namen kristallen bollen mee terug waarvan ze aannamen dat bergkristal magische krachten bezaten. 

  Overige informatie over bergkristal

  De hardheid van bergkristal is 7, de dichtheid 2,65

  Vindplaatsen:
  Wereldwijd

  Maand:
  April

  Sterrenbeeld:
  Stier (21 april tot 21 mei)

  Chakra:
  Alle 

  Edelstenen kopen

   

   

  Disclaimer: Hoewel we in de edelsteen kennisbank essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid ten goede zou kunnen komen, is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. Raadpleeg bij klachten altijd een arts! 

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »