Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Carneool

  BronzietChalcedoon >
  Terug naar edelsteen kennisbank

   

   

  Moed en zelfvertrouwen in jezelf en omgeving

  Wat is carneool?

  Carneool is een oranje/rood type chalcedoon met kleurvariaties tussen vaal oranje en diep donker rood. Een glanzende steen die vaak strepen heeft net als chalcedoon. De steen behoort tot de kwartsen. Het element dat de rode kleur veroorzaakt is ijzer. IJzer dat in kleine onzuiverheden in het mineraal zit. Een diep rode kleur kan verkregen worden door verhitting. 

  Toegeschreven werking carneool

  • Goed voor de spijsvertering
  • Tegen nachtmerries
  • Tegen diabetes
  • Tegen oorontsteking
  • Bij darmstoornissen
  • Bij aangezichtspijnen
  • Tegen fantoompijn
  • Tegen spierpijn
  • Werkt kalmerend en verwarmend

  Carneool is een geliefde heel- en siersteen. Carneool - en dan vooral de oranje - is een opwekkende, vrolijk makende steen. Daarnaast geeft hij je meer zelfvertrouwen en bevordert je standvastigheid. De vermoeiden krijgen meer energie door carneool, maar is ook goed voor mensen met concentratie problemen. Carneool werkt aardend, activeert de basischakra en verbetert de opname van vitamines en mineralen. 

  Wist u dat carneool...

  Carneool zijn naam te danken heeft aan de plant kornoelje. In vroeger tijden meende men dat de carneool de drager moed in de strijd gaf en schuchtere sprekers hielp om welsprekend als onverschrokken te zijn. Deze oude overlevering van carneool verschilt niet wezenlijk van de moderne intuïtieve overtuiging van de steen, deze wordt nog steeds gezien als een middel dat de kwaliteiten en moed ondersteunt.  

  Overige informatie over carneool

  De hardheid van carneool is 7, de dichtheid 2,58-2,65

  Vindplaatsen:
  Groot-Britannië, India, Tsjechië, Peru, IJsland en Roemenië

  Maand:
  Juli en augustus

  Sterrenbeeld:
  Leeuw (23 juli tot 23 augustus) 

  Chakra: 
  Basischakra (1e), zonnevlecht chakra (3e)

  Edelstenen kopen

   

   

  Disclaimer: Hoewel we in de edelsteen kennisbank essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid ten goede zou kunnen komen, is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. Raadpleeg bij klachten altijd een arts! 

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »